Trainingen groen en overheid

Werken in de groenvoorziening is niet zonder risico’s. Er wordt gewerkt op gevaarlijke locaties – langs de weg bijvoorbeeld – maar ook met apparatuur en machines waarmee je secuur moet omgaan, zoals bosmaaiers en motorkettingzagen. Veiligheid is dan ook essentieel. Ook plantenkennis en omgaan met ziektes, plagen en andere boosdoeners vereist de juiste kennis. De cursussen hieronder zijn perfect voor mensen met groene vingers willen voldoen aan wet- en regelgeving.

Functiegerichte trainingen

Pak jij de hoogwerker of klim je gewoon die boom in? Hoe je ook te werk gaat, vaak moet je er een cursus voor hebben gevolgd. Bij het aanleggen, onderhouden en verwijderen van groen komt namelijk heel wat kijken. Wel zo prettig om dan skills te hebben die superrelevant zijn voor jouw baan! Check ons aanbod aan trainingen in de sector groen en overheid.

Bekijken

Algemene trainingen

VCA Basis

Veiligheidsdiploma op het gebied van veilig en gezond werken. De VCA Basis is bedoeld voor uitvoerende medewerkers zonder leidinggevende functie. Met dit diploma toon je aan dat je de basiskennis beheerst van veiligheid en gezondheid op de werkvloer.

VCA VOL

Heb je een leidinggevende rol of ben je zzp’er? Dan heb je VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) nodig. Zo weet je precies hoe jij en je eventuele medewerkers veilig kunnen werken in een risicovolle werkomgeving.

VCA Online

Voor iedereen die zich zelfstandig wil voorbereiden op het examen Basisveiligheid VCA is er de unieke online module met een groot aantal oefenvragen. Je kunt binnen 24 uur starten met deze online module.

Bedrijfshulpverlening

De BHV’er (bedrijfshulpverlener) is dé aangewezen persoon binnen het bedrijf voor eerste hulp bij ongevallen, het bestrijden van brand en het in noodsituaties evacueren van werknemers. Geadviseerd wordt om deze training jaarlijks te herhalen.

Veilig werken langs de weg

Deze eendaagse veiligheidstraining is bedoeld om inzicht te krijgen in de aansprakelijkheid, gevaren en problematiek bij wegafzetting. Na het volgen van de cursus ‘Veilig werken langs de weg’ ben je op de hoogte van de Arboregels en heb je kennis van de praktijkrichtlijn CROW 96B.

Vakschool Groenvoorziening

Laat van je horen!

Wil je een specifieke training, cursus of opleiding volgen? Of zou je graag meer weten over ons trainingsaanbod? Jouw sectorspecialist staat klaar om je verder te helpen. Vul het formulier hieronder in, dan hoor je zo snel mogelijk van ons. Liever zelf contact opnemen? Je kunt ons direct bereiken op 088-7301870.