Leer een vak in de praktijk!

Een vak leren zonder eindeloos in de boeken te zitten? Praktijkervaring opdoen en daarna direct aan het werk? Dat zijn de mogelijkheden die de AB Vakschool jou kan bieden. In diverse branches bieden wij mooie opleidingen die een uitstekende (her)start van jouw carrière zijn. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Naamloos 2
  • Geslaagd? Gegarandeerd een baan!
  • 3 weken praktijkles, dus geen dikke boeken
  • Geen vooropleiding of ervaring nodig

Betaald werken en leren

Als jij werk wil maken van jouw toekomst

Dan is de AB Vakschool uitermate geschikt voor jou! Een vooropleiding of ervaring is bij ons niet nodig. Zit je nu thuis zonder werk? Of ben je net klaar met school? Haal je weinig voldoening uit je huidige baan of ben je het seizoenswerk helemaal zat? Welke reden je ook hebt, de AB Vakschool biedt jou de kans om een (nieuwe) start te maken! Via ons kun je helemaal kosteloos een vakopleiding volgen.

Momenteel bieden we zulke vakopleidingen aan in de agrarische sector, groenvoorziening, grond,- weg- en waterbouw en techniek. In alle sectoren hebben onze vakopleidingen dezelfde opzet. Geen dikke boeken, niet twee jaar in de schoolbanken, maar korte praktijkgerichte vakopleidingen van drie tot vier weken. Na deze eerste weken kun je direct via ons aan het werk in jouw gekozen sector.

Hierna nog doorleren? Dat kan! Tijdens je werk kun je gratis nóg meer opleidingen en cursussen volgen om door te groeien tot een echte Vakwerker. Nieuwsgierig tot welke functies wij je kunnen opleiden, wat je kunt gaan verdienen en hoe de vakopleidingen er precies uitzien? Hieronder kun je per sector de mogelijkheden bekijken.

Bedrijfsverzorger KL

Met je voeten in de klei aan het werk als agrarisch specialist? AB Vakwerk biedt jou de mogelijkheid om direct te werken en leren in de agrarische wereld. Bekijk hier alle mogelijkheden.

Zonnepanelen Vakschool

Verlichting, zonnepanelen, communicatie, verwarming, sanitair en ga zo maar door. Alles werkt zoals het moet door efficiënt ingerichte technische installaties. Het is inmiddels onmisbaar in onze samenleving. Wil jij leren installeren?

X IVN 0786

Van gebouwen tot wegen en van kabels tot leidingen: alles onder en om ons heen wordt gemaakt door vakmensen. Vakmensen die dagelijks werken aan de infra. Jij kunt één van hen worden!

Vakschool Groenvoorziening

Niets zo mooi als een werken in het groen. Elke dag lekker buiten aan de slag met je handen. Weer of geen weer, jij gaat er altijd voor. Ook aan het werk in de groenvoorziening? Bij ons leer je het vak door te doen.

Constructiemedewerker Vakschool Kl

Opgeleid worden tot allround constructiewerker? Of ga je liever aan het werk als lasser? Wat jouw voorkeur ook heeft, via ons werken en leren traject kun jij zelf jouw voorkeur aangeven.

Vakwerkers aan het woord

Filteren:
Jan Gosse Verkleind

"ik wilde graag buiten werken"

06 januari 2022

Installatietechniek
Vakschool

Jurjen Tinga, Verkleind

"Daar krijg ik wel energie van"

06 januari 2022

Installatietechniek
Vakschool

Ids Van Der Plsa

"Dit is echt wat ik wil"

31 augustus 2021

GWW
Vakschool

X IVN 0808

"Heb het erg naar mijn zin"

31 augustus 2021

GWW
Vakschool