De coöperatie AB Vakwerk

AB Vakwerk is in de jaren vijftig opgericht vanuit de kern: agrarische ondernemers die samenwerken om hun bedrijf te versterken. Dat is nog steeds de essentie van wat wij doen. De agrarische sector speelt een belangrijke rol bij AB Vakwerk. Het zijn onze wortels en die kenmerkende agrarische mentaliteit zit in ons. Doelgericht, daadkrachtig en doen wat je zegt. AB Vakwerk werkt voortdurend aan het toevoegen van waarde en verbeteren van de dienstverlening voor zijn leden.

Oude Foto Besturen

Bedrijfscontinuïteits regeling

Het werk op jouw bedrijf moet doorgaan, ook bij ziekte, arbeidsongeschiktheid of overlijden. Zorg dat dit goed geregeld is met de regeling bedrijfscontinuïteit van AB Vakwerk!

Ledenvoordeel

Als lid van AB Vakwerk kun je gebruikmaken van ledenvoordeel. Hiermee kun je een flinke korting krijgen op de agrarische diensten van AB Vakwerk.

Ledenjaarverslag 2020

Nieuwsgierig hoe het jaar 2020 eruit zag voor AB vakwerk? Lees hier het ledenjaarverslag!

Agrarische diensten

AB Vakwerk is specialist op het gebied van agrarische dienstverlening. Wij zijn al meer dan 60 jaar actief als agrarisch dienstverlener en beschikken daardoor over zeer veel specialistische kennis in de sectoren Agri & Food. Hierdoor kunnen wij jou altijd helpen! Of je nu op zoekt bent naar een klauwverzorger, iemand die je kan helpen met aardappelselectie of hulp bij het scheren van vee: AB Vakwerk heeft het personeel waar jij naar zoekt.

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

Onze kijk op de wereld van leden

Agrarische bedrijven ondervinden een toenemende kwetsbaarheid op het gebied van continuïteit van bedrijfsprocessen. Dit door met name robotisering, schaalvergroting en een toenemende diversiteit van de agrarische sector. Maar ook als gevolg van maatschappelijke ontwikkelingen staat de sector onder druk. Deze kwetsbaarheid wordt versterkt door een veranderende demografische samenstelling (vergrijzing). Goede vakkrachten trekken naar andere sectoren. Mede versterkt door een krimpende sector is instroom niet langer vanzelfsprekend. Er ontstaat een structureel tekort aan goed geschoolde agrarische vakkrachten. Tegelijk neemt de vraag naar gespecialiseerde agrarische diensten toe. Werk met een productiematig karakter blijft wel, maar zal geleidelijk worden overgenomen door technologische oplossingen.