Over AB Vakwerk

Sinds 1959 werken wij vanuit een coöperatieve gedachte: bedrijfscontinuïteit garanderen door onze leden, klanten en medewerkers bij elkaar te brengen. Voor elk arbeidsvraagstuk kun je bij AB Vakwerk terecht. Voor piekmoment in het seizoen, vervanging van langdurige afwezig personeel of met het oog op structurele groei. Kom langs op één van onze fysieke locaties in Noord-Holland, Friesland en de Noordoostpolder of gewoon lekker gemakkelijk online.

AB Vakwerk Modellen Samen

Maak werk van jouw toekomst!

Via AB Vakwerk gaan werkzoekenden en werkgevers een kleurrijke samenwerking tegemoet. Op zoek naar uitdagend werk? Via ons kun je direct en voor langere tijd aan de slag! In je eigen vakgebied of een andere dynamische sector – mocht je de switch willen maken. Wij betalen je scholing én omscholing. AB Vakwerk is thuis in de agri, bouw, groen, infra, industrie, metaal, productie, techniek en transport. Niet alleen voor Vakwerkers die via ons een nieuwe baan vinden, maar zeker ook voor onze opdrachtgevers.

Onze geschiedenis

Onze historie is diepgeworteld in de landbouwgrond. In de agrarische sector begon het allemaal voor AB Vakwerk, eind zestiger jaren opgericht als 'Coöperatieve Boerenhulpverleningsdienst'. Vandaag de dag mogen we onszelf met gepaste trots Nederlands oudste bemiddelaar van flexibele arbeid noemen. In 2009 fuseerden AB Fryslân en AB Noord-Holland, wat drie jaar later leidde tot de bedrijfsnaam zoals wij ‘m nu kennen: AB Vakwerk.

Meer lezen

Bedrijfsgegevens

Op zoek naar documentatie van de coöperatie AB Vakwerk? Bekijk hier onze jaarverslagen, verklaringen, certificaten en andere gegevens.

Missie en visie

In een razendsnel veranderende maatschappij blijft de banenmarkt niet achter. Vergrijzing en technologische ontwikkelingen zijn verantwoordelijk voor een steeds krappere arbeidsmarkt. Ze vragen dan ook om adequaat optreden van bedrijven én de mensen die er werken. AB Vakwerk speelt als coöperatie een verbindende factor in het samenbrengen van beide partijen in een wereld die nooit stilstaat.

Organisatorische gegevens

Als hoogste orgaan binnen de coöperatie vormt de Ledenraad een cruciale schakel AB Vakwerk en zijn leden. De raad vertegenwoordigt de belangen van elk lid. Daarnaast fungeert het als klankbord voor de Raad van Commissarissen (RvC) en de directie én adviseert het over de kwaliteit van de dienstverlening en maatschappelijke betrokkenheid van de coöperatie.

Corporate governance

AB Vakwerk kent een coöperatieve ondernemingsvorm. Als coöperatieve arbeidsbemiddelaar staan bekend we als transparante en democratische onderneming met een strategie gericht op de lange termijn. Als coöperatie zijn we niet gericht op winst, maar op de continuïteit van jouw onderneming! Dat is ondernemen met een achterban.