"Daar krijg ik wel energie van"

Gepubliceerd op 06 januari 2022

Jurjen Tinga, Verkleind

"Lekker buiten werken is wel wat ik nodig heb. En afwisseling door het contact met steeds weer andere klanten. Dat hoop ik in het werk na deze opleiding te vinden.”

Jurjen Tinga (27) is één van de eerste cursisten bij de AB Vakschool Techniek. Hij heeft een opleiding tot onderwijsassistent gevolgd en afgerond, maar daar nooit iets mee gedaan. "Ik had veel verschillende banen, van werken in de slagerij tot in een café. In de zomer geef ik kitesurfles. Via AB Vakwerk heb ik ook gewerkt bij een bedrijf dat roestvrijstalen autoaccessoires maakt, maar lekker buiten werken is wel wat ik nodig heb. En afwisseling door het contact met steeds weer andere klanten bij een project. Daar krijg ik wel energie van. Dat hoop ik in het werk na deze opleiding te vinden.”

Uiteindelijk wil Jurjen graag een eigen onderneming. Het liefst werkt hij dan een dik half jaar in Nederland om de overige tijd - gedurende het winter halfjaar - in warmere oorden mensen te coachen. "Ik heb dus best veel verschillende dingen gedaan en denk als 'ervaringsdeskundige' mensen te kunnen helpen een keuze te maken voor een vak waarvan ze écht blij worden. Gewoon dichtbij jezelf blijven in je keuzes.”

Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden