Functiegerichte trainingen groen en overheid

Pak jij straks met een vertrouwd gevoel die kettingzaag beet? Heb je voldoende planten kennis om gewassen te beschermen? Niet erg als je op deze vragen geen volmondig ‘ja’ kunt antwoorden. Daar zijn onze cursussen in de groenvoorziening voor bestemd. Meestal kortdurende trainingen die je vliegensvlug van alles leren over een specifiek onderdeel van jouw vak.

Functiegerichte trainingen

Veilig werken met de bosmaaier

Medewerkers van hoveniersbedrijven, grootgroenbedrijven, gemeenten en recreatieschappen helpen we veilig werken met een bosmaaier. Hoe kies je bijvoorbeeld de juiste bosmaaier voor de klus? Leer van alles over de bouw van een bosmaaier en hoe je ‘m het beste onderhoudt en afstelt. Na de cursus kun je er veilig en praktisch mee omgaan.

Motorkettingzagen I & II

Met de basistechniek voor motorkettingzagen onder de knie kun je dagelijks onderhoud uitvoeren volgens de veiligheidsregels van de Arbowet. Zo kun je zonder moeite bomen met een diameter tot 30 cm vellen, snoeien of afkorten. Krijg je te maken met zwaarder geschut? Dan kun je daarna doorstromen naar niveau 2.

Hieronder vallen:

  • Motorkettingzagen I - lichte veiling
  • Motorkettingzagen II - moeilijke velling

Heftruck

Zit jij met een zeker gevoel achter het stuur? Deze eendaagse cursus behandelt wet- en regelgeving, de bouw en werking van een heftruck. Ook de factoren die risico’s bepalen bij heftruckwerk komen aan bod. De focus ligt op veiligheid: op het voorkomen van schade en/of ongevallen.

Uitvoeren gewasbescherming

Wanneer je werkt met gewasbeschermingsmiddelen, moet je een spuitlicentie hebben. In een training van 5 dagen kom je erachter hoe je ziektes, plagen en abiotische afwijkingen herkent en verantwoord bestrijdt. Werken met en klaarmaken van spuitapparatuur komt ook voorbij. Na afronding van de cursus is geen onkruid tegen jou opgewassen!

Wet natuurbescherming I & II

Wie buiten werkt, moet zorgvuldig handelen. Je komt namelijk in aanraking met wilde dieren en planten die worden beschermd door de Wet natuurbescherming. In niveau 1 van deze cursus staat inhoud, kennis en het toepassen van de Flora- & faunawet centraal. Ook voor niveau 2 (opzichter/uitvoerder) en niveau 3 (werkvoorbereider/bedrijfsleider) bieden we cursussen aan.

Hieronder vallen:

  • Wet natuurbescherming (flora & fauna I)
  • Wet natuurbescherming (flora & fauna II)

Klimtechniek in bomen

Klimtechniek in bomen is een specialisme waar kracht, lenigheid en oplossend vermogen cruciaal zijn. In deze training doe je inzicht en de eerste ervaring op. De basistraining is bedoeld voor iedereen die veilig wil leren klimmen en werken in bomen. Je leert klimmateriaal beoordelen en gebruiken, waardoor je het werk later zelf veilig kunt uitvoeren.

Plantenkennis

Wil je jouw plantenkennis naar een nieuw niveau tillen? In deze cursus gaat het niet alleen om planten herkennen, maar ook om het toepassen en het verzorging in de praktijk. Je doet kennis op over grondsoorten, hoogte, kleurenleer, cultuur- of verwilderingplant en het snoeien en verzorgen van planten. De cursus is geschikt voor particulieren en medewerkers in het groen en recreatie.

Snoeien

De cursus snoeien is er voor iedereen die werkt in de recreatie en het groen. Van plan om snoeiwerkzaamheden te verrichten? Pas als je weet wanneer en waarom er gesnoeid wordt, kun je vakkundig snoeien. Je moet voor deze cursus daarom ook kennis hebben van sierbomen en struiken met hun groeiwijzen.

Veilig werken met de bosmaaier

In de groenvoorziening werk je soms op hoogtes. Denk aan tuinen op daken of zelfs verticale tuinen. In zo’n geval heb je voldoende kennis en vaardigheden nodig om jouw werk veilig en verantwoord uit te kunnen voeren. Hiervoor is de cursus ‘Veilig werken met de hoogwerker’ ideaal. Zowel ervaren als onervaren hoogwerkende waaghalzen kunnen zich aanmelden.

Klein Chemisch Afval (KCA) - Depothouder

De training KCA depothouder staat in het teken van veiligheid. De risico's op een afvaldepot worden vaak onderschat. Je krijgt te maken met gevaarlijke stoffen, drugsafval, asbest, scherpe voorwerpen, ga zo maar door. Na deze cursus kun je klein chemisch afval op KCA-depots veilig inzamelen, sorteren en vervoersklaar maken.

Laat van je horen!

Wil je een specifieke training, cursus of opleiding volgen? Of zou je graag meer weten over ons trainingsaanbod? Jouw sectorspecialist staat klaar om je verder te helpen. Vul het formulier hieronder in, dan hoor je zo snel mogelijk van ons. Liever zelf contact opnemen? Je kunt ons direct bereiken op 088-7301870.