Schapen scheren: een zware klus

Zitten jouw schapen dik in het wol? Dan is het tijd om de schapen te gaan scheren. Dit is een fysiek zware klus, zeker omdat het werk is dat veelal gebukt gebeurt. Het is daarnaast ook een handigheid die je maar net in de vingers moet hebben. Ben jij niet bekend met deze handigheid? Of is het werk fysiek te zwaar? Laat ons dan helpen. Wij beschikken over diverse specialisten, allen zeer gedreven in het scheren van schapen. Snel, netjes en hygiënisch.

Specialist inplannen
Schapenscheren 1

Voorkom problemen met jouw schapen

Als schapen niet geschoren worden, ontstaat er een kans dat zij op hun rug terecht komen. Wanneer er veel wol op het schaap zit, is het lastig het schaap weer op de poten te laten komen. Daarnaast kan een schaap ook overlijden wanneer het te lang op zijn rug ligt. En dat wil je toch voorkomen? Dit zijn slechts enkele risico’s bij het niet tijdig scheren van schapen. Maar ook ziekten (zoals myiasis) en een toegankelijke uier zijn belangrijke redenen om een schaap te scheren!

De beste tijd voor het schapen scheren is het voorjaar. Voor die tijd is het een behoorlijke klus doordat de vacht nog erg vastzit en het vet in de vacht door de kou nog erg stug is.

Wacht niet te lang!

Voorkom ongelukken en ellende en maak vandaag nog een afspraak met ons door het groene formulier in te vullen. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen!

Als er een aanvraag binnenkomt, vragen wij dat de schapen binnen opgesloten zijn, zodat het wol droog is. Dit voorkomt ergernis bij de scheerder.

Specialist inplannen
Meer info?

Meer weten over het scheren van schapen? Laat hieronder jouw gegevens achter, dan nemen snel contact met je op. Kun je niet wachten? Bel ons direct op 088-7301870.

Oude Foto Besturen

Lid van AB Vakwerk?

Gebruik je ledenvoordeel!

Als je lid bent van AB, is het mogelijk om voor deze dienst jouw ledenvoordeel in te zetten. Hierdoor krijg je 20 euro korting op het uurtarief van onze agri-specliasten. Meer informatie over ons lidmaatschap het gebruik van ledenvoordeel vind je via onderstaande knop.

Word lid!