Detacheren

Heb jij behoefte aan een (extra) medewerker, maar hik je aan tegen al het regelwerk dat daarbij komt kijken? Detacheren is de ideale optie als je voor langere tijd – met een vaste start- en einddatum – een extra medewerker nodig hebt. Bijvoorbeeld ter vervanging van een langdurig afwezige vaste kracht. Ook als jij de intentie hebt om na verloop van tijd een vast contract aan te bieden, is starten met een detacheringstraject een goede keus.

Kies jij voor detacheren via ons detacheringsbureau, dan wordt een medewerker van AB Vakwerk één of meerdere dagen per week ingezet in jouw bedrijf. Hij of zij blijft formeel bij ons in dienst.

Wat zijn de voordelen?

 • Zekerheid

  Omdat je met een detacheringsmedewerker een bepaalde arbeidsperiode afspreekt, kan hij of zij niet zomaar besluiten te stoppen.

 • Tijdwinst en gemak

  Wij ontzorgen je van a tot z: van het vinden van de detacheringsmedewerker en alle administratieve verplichtingen die horen bij werkgeverschap, tot de loonuitbetaling.

 • Geen werkgeversrisico's bij ziekte of uitval

  Omdat de medewerker bij ons detacheringsbureau in dienst is, zijn wij verantwoordelijk voor de loonadministratie en zorgen wij voor doorbetaling bij ziekte of vakantie, premieafdrachten etc.

Waarom detacheren via AB Vakwerk?

 • Optimale afstemming

  Voor ons als coöperatie staat de continuïteit van onze leden en opdrachtgevers op nummer 1. We stellen dan ook alles in het werk voor oplossingen die optimaal op jouw bedrijf en jouw wensen zijn afgestemd.

 • Snel de juiste match

  Met een groot netwerk en een medewerkersbestand van meer dan 10.000 kandidaten in 7 sectoren vinden wij altijd en snel de juiste detacheringsmedewerker.

 • Kwaliteit

  Je bent verzekerd van gekwalificeerde en gemotiveerde detacheringsmedewerkers. Wij begeleiden ze intensief en zorgen voor extra scholing als dat nodig is. Daarnaast bieden we onze medewerkers altijd de mogelijkheid om vakgerichte cursussen en trainingen te volgen, zodat ze zich voortdurend kunnen blijven ontwikkelen.

 • Volledige ontzorging of online oplossing

  Bij AB Vakwerk kun je kiezen: volledige ontzorging of zelf het detacheren regelen via payroll 2.0.

Meer weten over detacheren?

Benieuwd wat wij op het gebied van detacheren voor jou kunnen betekenen? We informeren je graag over alle mogelijkheden. Laat hieronder jouw gegevens achter, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Laat jouw gegevens achter

Groen 1

Wat is het verschil?

Uitzenden vs Detacheren

Bij detachering staat de gedetacheerde of interim-professional onder contract bij het detacheringsbureau. De detacheringsovereenkomst betreft een vast urencontract, waarbij het bureau de gedetacheerde uitbetaalt en zorgt voor de opdrachten. Is een opdracht afgelopen en loopt er nog geen nieuwe? Dan betaalt het detacheringsbureau de medewerker met behoud van het contract gewoon door.

Bij een uitzendcontract ligt dat anders. Een uitzendkracht werkt op opdrachtbasis en het uitzendbureau fungeert alleen als tussenpersoon tussen de medewerker en de opdrachtgever. De medewerker krijgt alleen de uren uitbetaald die hij of zij gewerkt heeft en wordt niet doorbetaald als de opdracht is afgelopen. Een uitzendkracht heeft dus niet de salarisgarantie die iemand op basis van detacheren wel heeft.

Meer informatie over uitzenden

De online oplossing voor de zelfstandig ondernemer

Detacheren via payroll 2.0

Payroll 2.0 is de ultieme online oplossing die direct voorziet in jouw arbeidsvraag. Wij gaan voor het nieuwe detacheren en dat gebeurt volledig online. Dankzij slimme zoektechnieken vind je via payroll 2.0 van AB Online direct geschikt personeel.

 • Schrijf en plaats zelf je vacature op onze website.
 • Heb zelf de controle over alle reacties en sollicitatiegesprekken.
 • Betaal hierdoor aanzienlijk minder!
Meer over payroll 2.0
Adobestock 107833557