Drachtigheid scannen

Controle op drachtigheid kan het beste worden uitgevoerd met behulp van echografie. Middels deze techniek kan al een 35 dagen durende dracht met zekerheid worden gediagnosticeerd.

Direct inplannen
Drachtscannen 2

Drachtscannen bij schapen

Als op drachtigheid wordt gecontroleerd kan ook het onderscheid met guste schapen worden gemaakt. Jij kan dan besluiten om de guste schapen te verkopen of nogmaals bij een ram te zetten. Afhankelijk van de keuze die gemaakt wordt, kan er aanzienlijk worden bespaard op de voerkosten.

Om helder te krijgen hoeveel lammeren een schaap precies bij zich draagt, kan een schaap het beste gescand worden tussen de 40 en 90 dagen dracht. Zijn de schapen korter dan 40 dagen drachtig? Dan zijn de vruchten nog zeer klein en is het lastig deze te tellen. Een drachtigheid van 90 dagen of langer maakt het ook lastig om de lammeren te tellen. De ongeboren dieren zijn dan relatief groot, waardoor het ene lam de andere buiten beeld kan drukken.

Agri-experts van AB Vakwerk controleren op drachtigheid in een speciale scankar. Schapen worden hier snel en stressloos doorheen geleid. De dieren worden uitwendig gescand en hoeven niet vooraf te worden geschoren.

Schijndracht bij geiten

Schijndracht bij geiten is een veel voorkomend probleem. Een schijndrachtige geit is te herkennen aan een baarmoeder vol met steriel vocht. Soms is dit vanaf de buitenkant zelfs zichtbaar. Doordat de geit zich ook drachtig voelt, zal deze stoppen met melk geven en zichzelf 'droogzetten'. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om schijndracht tijdig op te sporen en de geiten te behandelen. Let op: agri-experts van AB Vakwerk doen alléén de controle op drachtigheid. Een eventuele nabehandeling bij schijndracht moet worden uitgevoerd door de geitenhouder.

Drachtscannen inplannen

Ook jouw schapen of geiten laten controleren op drachtigheid? Plan direct een afspraak in voor drachtscannen. Een expert komt zo snel mogelijk bij je langs met de scankar! Druk op de onderstaande knop om direct een specialist in te plannen.

Specialist inplannen
Meer info?

Meer weten over drachtscannen? Laat hieronder jouw gegevens achter, dan nemen snel contact met je op. Kun je niet wachten? Bel ons direct op 088-7301870.

Oude Foto Besturen

Lid van AB Vakwerk?

Gebruik je ledenvoordeel!

Ben jij lid van AB Vakwerk? Dan kun je jouw ledenvoordeel gebruiken voor deze dienst. Krijg maar liefst 20 euro korting op het uurtarief van onze agri-experts! Benieuwd hoe je ledenvoordeel kunt inzetten? Klik dan op de button hieronder. Ben je nog geen lid van AB Vakwerk? Ook over het lidmaatschap vind je meer informatie over via onderstaande knop.

Word lid!