Werken en leren in de installatietechniek

Het is tegenwoordig vrij normaal geworden, maar je kunt nergens om je heen kijken zonder een staaltje installatietechniek tegen te komen. Verlichting, zonnepanelen, communicatie, verwarming, sanitair: door efficiënt ingerichte technische installaties werkt alles zoals het moet. Ze zijn onmisbaar geworden in onze samenleving. Wil jij leren installeren? Dan ben je hier aan het goede adres. Wij leiden je in korte tijd op en installeren jou in een kansrijke toekomst!

Zonnepanelen Vakschool

Daarom werken en leren

  • 2x een 4-daagse cursus bij Solar Techniek Nederland;
  • daarna direct aan de slag als zonnepanelenmonteur!
  • geen vooropleiding of ervaring nodig;
  • geen dikke boeken, wel een stagevergoeding van € 250,-;
  • certificaat VCA basis + NEN 3140 VOP (basiscursus) en NEN 3140 VP (vervolgcursus);
  • baangarantie en een brutomaandsalaris vanaf €2232,88 conform M&T cao
  • doorgroeien naar installatiemonteur, onderhoudsmonteur, elektromonteur, ga zo maar door.

Leer, werk en groei door!

In samenwerking met Solar Techniek Nederland biedt AB Vakwerk 2 cursussen aan waarin jij je kan specialiseren tot zonnepanelenmonteur. Dit doe je op de leslocatie in Assen onder begeleiding van ervaren docenten.

In de 4-daagse basiscursus 1e monteur montage op daken richt jij je op de bouwkunde van daken en het dak doorvoeren. Verder wordt er in deze cursus stilgestaan bij het correct en veilig aanbrengen van zonnepanelen op verschillende type daken. Tijdens deze cursus worden ook kabelmanagement en steigerbouwen uitgebreid meegenomen.

Heb je deze cursus succesvol afgerond dan ontvang je van ons het certificaat VCA-basis en de NEN 3140 VOP. Daarna kan je direct aan het werk als monteur zonnepanelen. Je komt bij ons op contract en kan daarbij rekenen op een bruto maandsalaris vanaf € 2232,88*. Wij zoeken een bedrijf bij jou in de buurt waar jij aan de slag kan. AB Vakwerk maakt dit mogelijk, jij zet je in en wij regelen én betalen het voor jou!

Heb je het werk als zonnepanelen monteur onder de knie en wil je doorleren? Start dan met de 4-daagse vervolgcursus uitvoering zonnestroom-systemen. Hierin ga je aan de slag met de installatie van zonnestroom in de woning. Dit tot en met 3x 25 ampère aansluitwaarden. Ook bevat de cursus de module van energieopslag, het op een juiste manier aansluiten van een batterij en de juiste dimensionering t.o.v. het energiegebruik en de keuze van de omvormer.

Als je deze cursus ook volledig hebt afgerond krijg je het certificaat NEN 3140 VP. Na het afronden van deze twee cursussen kan jij de volledige montage van zonnepanelen van dak tot meterkast voor je rekening nemen.

*De exacte hoogte van het salaris is afhankelijk van jouw leeftijd en het bedrijf waar je aan de slag gaat.

Vragen?

Portret Techniek
Sector team Techniek
Stel een vraag
Sluiten
Filters

Leerling monteur zonnepanelen

  • Purmerend
  • 32 - 40+ uur
  • 2.100 - 2.500 per maand (o.b.v. fulltime dienstverband)

Gratis opleiding, 3 weken, leren door te doen, baangarantie!