Binnen 3 weken leer je de basis van het melken bij een melkveehouder bij jou in de buurt. Onder begeleiding ga je direct aan de slag. Tijdens de praktische opleiding blijven de dikke handboeken in de kast liggen. Je leert in de praktijk hoe je de melkstal bedient en hoe je moet omgaan met de koeien. Daarnaast leer je ook de basiskennis over de uiergezondheid en hoe de je melkstal weer netjes achterlaat voor de volgende melkbeurt.
Na deze 3 weken heb je de basis onder de knie en kun je zelfstandig melken. Je krijgt een vergoeding van € 250,- zodra je deze drieweekse opleiding succesvol hebt afgerond. Na afronding is er een flexibele baangarantie en kun je starten als melker. Het aantal uren dat je aan het werk wilt stemmen we met elkaar af.
Wil je van melker doorgroeien tot allround agrarisch medewerker of een andere functie binnen de agrarische sector? AB Vakwerk maakt het mogelijk. Jij zet je in, wij regelen het!
* De exacte hoogte van het salaris is afhankelijk van jouw leeftijd, ervaring en aantal uren dat je voor ons aan de slag gaat
Het werk-en-leertraject tot allround medewerker melkveehouderij is opgeknipt in 3 modules van 6 maanden, die je doorloopt tijdens je werk als melker. Je stapt in bij de module die bij je ervaring en kennis past. De eerste module is een algemene waarin je de basis van de melkveehouderij leert. Denk hierbij aan koesignalen herkennen, veevoeding en opfok van jongvee. Module 2 is de verdiepende module. We gaan hier dieper in op de materie en zorgen ervoor je alles goed kunt toepassen in de praktijk. Je leert hier nog meer over diergezondheid, uiergezondheid, klauwverzorging en hoe je kunt assisteren bij de geboorte van een kalf.
Module 1 en 2 succesvol afgerond? Dan kun je nog doorstromen naar module 3. Hier leer je, naast het uitvoeren van de werkzaamheden, ook waarom werkzaamheden op een bepaalde manier worden uitgevoerd en hoe je bepaalde problemen kunt voorkomen. Denk hierbij aan het verzorgen van zieke koeien, het optimaliseren van de vruchtbaarheid en het beoordelen van (en het vervolgens sturen op) de technische kengetallen van het bedrijf.
Afhankelijk van de hoeveelheid ervaring die je hebt in de agrarische sector kun je instromen in een van de modules. Samen gaan we kijken wat voor jou de beste keuze is. Daarnaast kun je het hele jaar rond starten met de opleiding bij de AB Vakschool.
Tenslotte: je hoeft niet alle modules te doorlopen. Je kunt na afronding van module 1 en 2 de keuze maken of je nog door wilt leren óf dat je je volledig richt op je werk, ook dat kan via ons. Bekijk hieronder de trajecten die we momenteel aanbieden en meld je aan!
Meer weten over de mogelijkheden van de Melkveehouderij Vakschool? Laat hieronder jouw gegevens achter, dan nemen snel contact met je op. Kun je niet wachten? Bel ons direct op 088-7301870.