Functiegerichte trainingen techniek

Op zoek naar een cursus, training of opleiding binnen de techniek? Hieronder vind je ons aanbod. Ontwikkel jezelf bijvoorbeeld tot lasspecialist of gevorderde plaatwerker. Leer conventioneel draaien en frezen. Wij koppelen je aan de juiste cursist of opleider, zodat jij straks met vertrouwen deze prachtige sector kunt betreden.

Functiegerichte trainingen

Lassen

Lassen is een breed begrip, dat weet je ongetwijfeld. Wie het MIG/MAG onder de knie heeft, kan niet meteen TIG-lassen. Wat jouw niveau ook is: wij hebben de geschikte lascursus voor je! Van de basislassen tot BMBE niveau 4. Een certificaat nodig voor jouw baan? Laat van je horen, dan zorgen wij dat je ‘m zo snel mogelijk kunt volgen.

Tekening lezen

Ben je hartstikke handig maar zijn technische tekeningen nog abracadabra voor jou? De cursus ‘Tekening lezen in de metaalsector’ is speciaal afgestemd op beginnende lassers, meewerkende voorlieden, constructiewerkers, plaatwerkers, werkvoorbereiders en verspaners. Ideaal om deze belangrijke vaardigheid te leren!

Plaatwerken

In 20 avonden toveren wij je om tot plaatwerker. Tijdens de training werk je veel op de plaatafdeling. Aan de hand van een technische tekening maak je producten en stel je plaatconstructies samen. Naast CNC-machines leer je ook met handbediende plaatwerkmachines werken. Het is hierbij belangrijk dat je precies werkt; de constructie moet natuurlijk veilig zijn!

Verspanen

De verspaner bewerkt materialen op een draai- of freesbank. Soms bedien je machines met de hand, soms zijn ze computergestuurd. Jij draait, freest, slijpt en polijst erop los. Materialen waarmee je werkt zijn onder andere aluminium, keramiek en titanium. De cursus bestaat uit 20 avonden waarin je alles leert over het beroep van verspaner.

Montage en onderhoud

Zie jij een toekomst in de werktuigbouwkunde, elektrotechniek, mechatronica of installatietechniek? Waarom geen training montage en onderhoud volgen? Hier leer je apparaten en machines samenstellen op basis van gedetailleerde tekeningen en aanwijzingen. Je wordt bijgebracht hoe je  een machine perfect en checkt of alles naar behoren werkt.

Metaal bewerken

Ben je nieuw met metaal of wil je je juist verder verdiepen in dit vak? Dan is deze opleiding iets voor jou! Tijdens de opleiding ‘Metaal bewerken’ leer je basistechnieken, zoals vijlen, lijmen, zagen, boren en ontbramen. Ook leer je veilig werken en op de juiste manier gebruikmaken van persoonlijke beschermingsmiddelen. Ook lassen met verschillende materialen komt voorbij.

Draaien conventioneel

De 5-daagse cursus ‘Draaien conventioneel’ is lekker praktisch ingericht. De theorie? Die krijg je wel mee wanneer aan de draaibank staat. In totaal krijg je 3 tekeningen voor 3 verschillende eindproducten. Stapsgewijs neemt de moeilijkheidsgraad van de opdrachten toe, waardoor de cursus uitdagend genoeg is.

Frezen conventioneel

Leer werken met een freesbank. Ook hier ligt de nadruk op de uitvoering in de praktijk. Vooraf worden de belangrijkste basisbeginselen uitgebreid toegelicht. Vervolgens ga je aan de slag met 3 verschillende tekeningen voor diverse eindproducten. De opdrachten worden geleidelijk aan steeds moeilijker.

Laat van je horen!

Wil je een specifieke training, cursus of opleiding volgen? Of zou je graag meer weten over ons trainingsaanbod? Jouw sectorspecialist staat klaar om je verder te helpen. Vul het formulier hieronder in, dan hoor je zo snel mogelijk van ons. Liever zelf contact opnemen? Je kunt ons direct bereiken op 088-7301870.