Functiegerichte trainingen industrie

De wet- en regelgeving in de industrie hamert op veiligheid van medewerkers. Lang niet gek ook, want werken in dit vakgebied moet secuur gebeuren. Ga jij straks aan het werk met een reachtruck, hoogwerker of vrachtwagen? Zorg er dan voor dat je gekwalificeerd bent om jouw werk te doen! Wij regelen dat je de benodigde papieren krijgt. De meeste cursussen hieronder zijn kort, soms slechts 1 dag.

Functiegerichte trainingen industrie

Heftruck

Zit jij straks met een vertrouwd gevoel achter het stuur? Deze eendaagse cursus behandelt wet- en regelgeving, de bouw en werking van een heftruck. Ook de factoren die risico’s bepalen bij heftruckwerk komen aan bod. De focus ligt op veiligheid: op het voorkomen van schade en/of ongevallen.

Reachtruck

Voor risicovolle taken, zoals het besturen van een reachtruck, moet je getraind zijn. Of je nu een ervaren of onervaren chauffeur bent: een cursus volgen is altijd aan te raden. Deze training bestaat uit 2 dagdelen en kan zowel overdag, ’s avonds als in het weekend gegeven worden. In het eerste deel gaan we in op de theorie. In deel 2 worden jouw kennis en vaardigheden op de proef gesteld.

Hoogwerker

Binnen de industrie wordt met regelmaat op hoogtes gewerkt. In zo’n geval heb je voldoende kennis en vaardigheden nodig om jouw werk veilig en verantwoord uit te kunnen voeren. Hiervoor is de cursus ‘Veilig werken met de hoogwerker’ ideaal. Zowel ervaren als onervaren hoogwerkende waaghalzen kunnen zich aanmelden.

Veilig aanslaan van lasten

Deze veiligheidstraining is bedoeld om inzicht te krijgen van de toepassing en beperkingen van de verschillende hijsmiddelen. Na de cursus kun je hijsmiddelen veilig gebruiken en op een veilige manier lasten aanslaan en verplaatsen. De training is bestemd voor iedereen die fabriekskranen bedient of assisteert bij een (mobiele) hijskraan.

Procesoperator A

Behaal een erkend mbo-diploma voor procesoperator bij VAPRO. Door de samenwerking met verschillende onderwijsinstellingen biedt VAPRO landelijke dekking. Grote kans dat jij voor jouw opleiding niet ver hoeft te reizen! De opleiding tot procesoperator A duurt een jaar. Daarna kun je doorstromen naar B.

Rijbewijs

Rijbewijzen komen in allerlei soorten en maten. Ga jij als chauffeur aan het werk? Dan heb je vaak meer nodig dan alleen rijbewijs B, zoals voor het rijden met een vrachtwagen. Voor ieder rijbewijs hebben wij de juiste cursus! Plak bijvoorbeeld code 95 achter je bepaalde papiertje, of rijbewijs E om met een aanhanger te mogen rijden.

Laat van je horen!

Wil je een specifieke training, cursus of opleiding volgen? Of zou je graag meer weten over ons trainingsaanbod? Jouw sectorspecialist staat klaar om je verder te helpen. Vul het formulier hieronder in, dan hoor je zo snel mogelijk van ons. Liever zelf contact opnemen? Je kunt ons direct bereiken op 088-7301870.