Trainingen in de bouw

Binnen de bouw wordt heel wat afgebeuld, en niet zonder consequenties. Op de werkvloer liggen namelijk potentiële gevaren op de loer. Extra reden om de veiligheid van onze medewerkers zoveel mogelijk te waarborgen! Maar er wordt in de bouw net zo goed met precisie gewerkt. Neem isoleren, metselen en monteren. Door de juiste papieren te bemachtigen toon jij aan dat je bewust en bekwaam te werk gaat.

Functiegerichte trainingen

Condensatie, geluid en koudebruggen

Maak kennis met praktische problemen die voorbij kunnen komen bij het thermisch isoleren van woningen en utiliteitsgebouwen. De nadruk ligt op een betere kennis van isolatietechnieken en -materialen en de juiste manier van verwerken. Denk aan dampdoorlaatbaarheid, temperatuur, condensatie, vocht en de gevolgen hiervan voor de constructie.

Basisvaardigheden metselen

Metselwerk wordt meestal door ervaren metselaars gedaan. Maar als een klein stuk gemetseld moet worden, is het handig als jij dat zelf kunt. In deze cursus ontdek je de juiste verhouding van specie. Je leert gereedschappen hanteren en specie aanbrengen. Niet snelheid, maar kennis van zaken is het belangrijkst. Via ons krik je je vakkennis op en leer je over de laatste ontwikkelingen.

Herstellen van houtrot

Werkzaam in de renovatie? In deze training doe je kennis op die nodig is voor het juist aanpakken en het voorkomen van houtrot. Ook gaan we in op veel gemaakte reparatiefouten bij het herstellen van houtrot. In het praktijkgedeelte voer je reparatiemethodes uit zoals ze in de dagelijkse praktijk veel voorkomen.

Keuring elektrische handgereedschappen NEN 3140

Op de werkvloer mogen gereedschappen, machines en installaties geen gevaar opleveren voor de werknemers. Daarom moeten werkgevers deze arbeidsmiddelen periodiek laten keuren. Via deze training kun jij elektrisch handgereedschap volgens NEN-3140.

Monteur steigerbouwer

Met dit certificaat op zak kun jij verantwoord steigers op- en afbouwen. We gaan het onder andere hebben over het (de)monteren van eenvoudige steigerconstructies, lezen van tekeningen, veilig werken (op hoogte) en nog veel meer! En door meteen praktijkervaring op te doen, raak je vertrouwd met het vak.

Werken op hoogte

Iedereen die op hoogte werkt (boven de 2,5 m) of boven een gevaarlijk punt of waterweg moet de cursus ‘Werken op hoogte’ succesvol afronden. Hierdoor worden de gevaren van werken in risicovolle omstandigheden aanzienlijk beperkt. Maar goed ook, want je wilt het risico op vallen zo veel mogelijk beperken. Jouw veiligheid hebben we hoog zitten!

Algemene trainingen

VCA Basis

Veiligheidsdiploma op het gebied van veilig en gezond werken. De VCA Basis is bedoeld voor uitvoerende medewerkers zonder leidinggevende functie. Met dit diploma toon je aan dat je de basiskennis beheerst van veiligheid en gezondheid op de werkvloer.

VCA VOL

Heb je een leidinggevende rol of ben je zzp’er? Dan heb je VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) nodig. Zo weet je precies hoe jij en je eventuele medewerkers veilig kunnen werken in een risicovolle werkomgeving.

VCA Online

Voor iedereen die zich zelfstandig wil voorbereiden op het examen Basisveiligheid VCA is er de unieke online module met een groot aantal oefenvragen. Je kunt binnen 24 uur starten met deze online module.

Bedrijfshulpverlening (BHV)

De BHV’er (bedrijfshulpverlener) is dé aangewezen persoon binnen het bedrijf voor eerste hulp bij ongevallen, het bestrijden van brand en het in noodsituaties evacueren van werknemers. Geadviseerd wordt om deze training jaarlijks te herhalen.

Laat van je horen

Wil je een specifieke training, cursus of opleiding volgen? Of zou je graag meer weten over ons trainingsaanbod? Jouw sectorspecialist staat klaar om je verder te helpen. Vul het formulier hieronder in, dan hoor je zo snel mogelijk van ons. Liever zelf contact opnemen? Je kunt ons direct bereiken op 088-7301870.