Trainingen akkerbouw

Kun je wel een opfrisser gebruiken als het gaat om landbouwtechniek? En wist je dat je niet zomaar bestrijdingsmiddelen mag gebruiken? Ontpop jezelf tot alleskunner in de akkerbouw met de cursussen en trainingen hieronder. Wij zorgen ervoor dat een ervaren vakman of -vrouw je wegwijs maakt in de akkerbouw.

Welke akkerbouw trainingen kan ik volgen?

Hieronder een overzicht van alle akkerbouw trainingen die wij bieden:

Uitvoeren gewasbescherming (spuitlicentie)

Werk je met gewasbeschermingsmiddelen? Dan is het behalen van een spuitlicentie vereist. Deze licentie is bedoeld voor agrarisch ondernemers, werknemers en bedrijfsleiders die beroepsmatig zelf bestrijdingen uitvoeren en landbouwbestrijdingsmiddelen in bezit of opslag hebben.

Licentie KBA

Akkerbouwers mogen zonder licentie geen knaagdieren bestrijden met biociden. Met een vakbekwaamheidsbewijs KBA mogen rodenticiden worden aangekocht en toegepast op het eigen bedrijf mag. In deze cursus leer je in een dagdeel hoe en wanneer je het beste knaagdieren bestrijdt.

Mollen- en woelrattenbestrijding

Tijdens de eendaagse cursus Mollen- en woelrattenbestrijding gaan we in op de leefwijze van de mol en woelrat in het ecosysteem. We leren je hoe je ze herkent en vangt met klemmen, vallen en buizen. Daarnaast is er aandacht voor persoonlijke veiligheid.

Aardappelselectie

Leer alles over piepers! De cursus aardappelselectie is een intensieve training in alles wat een selecteur moet weten. We actualiseren deze cursus voortdurend. Daardoor is het ook geschikt als opfriscursus voor mensen die al eens eerder een selectiecursus hebben gevolgd.

Aardappelbewaring

Het bewaren van aardappelen is precies werk. Van de fysiologie van de aardappel tot bewaarprincipes, luchteigenschappen en kiemremmende maatregelen. Na deze eendaagse cursus kun je een betere aansluiting vinden en cruciale keuzes maken in het logistiek proces van oogst naar bewaring.

GPS op de tractor

Raak meer vertrouwd met GPS-systemen en ga zo veilig op pad met de tractor. In deze training brengen we de wereld van precisielandbouw helder in kaart. In een halve dag leer je het FmX-scherm kennen met behulp van een simulator op de laptop. Het praktijkgedeelte duurt een dag.

Basiscursus landbouwtechniek

Merk je in jouw werk dat je een bepaalde basis van landbouwtechniek mist? Of omgeschoold worden tot akkerbouwer en nu je technische kennis op orde brengen? Dan is deze cursus iets voor jou! Na dag 1 ken jij de basistheorie en na dag 2 weet je hoe je die in de praktijk kunt toepassen.

Laat van je horen!

Wil je een specifieke training, cursus of opleiding volgen? Of zou je graag meer weten over ons trainingsaanbod? Jouw sectorspecialist staat klaar om je verder te helpen. Vul het formulier hieronder in, dan hoor je zo snel mogelijk van ons. Liever zelf contact opnemen? Je kunt ons direct bereiken op 088-7301870.