Ongediertepreventie door AB Vakwerk

Gecertificeerde specialisten van AB Vakwerk staan klaar om jou van je ongedierteproblemen te verlossen. Daarnaast krijg je altijd professioneel advies waarmee je een knaagdierenplaag in de toekomst kunt voorkomen. Ideaal toch?

Direct inplannen
Adobestock 20349461[89208]

Ongediertespecialisten

Ongedierte op het erf? Dat is niet alleen lastig maar kan gevaarlijk zijn. Muizen en ratten kunnen aan elektriciteitskabels knagen en besmettelijke ziekten verspreiden. Per 1 januari 2023 moet het beheersen van ratten en muizen, zowel binnen als buiten gebouwen, volgens de IPM-werkwijze plaatsvinden. De KBA-licentie komt hiermee te vervallen. Het krijgen én behouden van een IPM-licentie is erg kostbaar en tijdrovend. Als AB Vakwerk hebben wij als één van de weinigen geldige licenties en geschoolde medewerkers om dit op te lossen. Dit doen we in de volgende stappen:

  1. Inventarisatie van het erf/leefgebied van het ongedierte.
  2. Ongedierte monitoren d.m.v. detectiemiddelen
  3. Mechanische vallen plaatsen als er plaagdruk is
  4. 35 dagen chemisch-bestrijden (rodenticiden) als er nog steeds plaagdruk is
  5. Terug naar stap 2 om te bepalen of er nog preventie nodig is

Direct contact opnemen

Meer weten over de ongediertepreventie van AB Vakwerk en onze verschillende abonnementsvormen? Neem dan contact met ons op via 088-7301870. Wil je direct een specialist inplannen? Klik dan op onderstaande button!

Specialist inplannen

AB Vakwerk heeft hét keurmerk voor de preventie van ongedierte. We bezitten twee certificaten: IPM Knaagdierbestrijding en IKB PSB Plaagdierenbeheersing, beide verkregen via Stichting Keurmerk Plaagdiermanagement Bedrijven (KPMB).

IPM Knaagdierbestrijding

Het IPM is een certificering om knaagdieren (ratten) te bestrijden. Dat houdt in dat we plaagdieren op een verantwoorde manier, volgens wet- en regelgeving, onder controle houden. Bij Integrated Pest Management (IPM) worden eerst alle beschikbare preventieve en niet-chemische maatregelen ingezet. Als allerlaatste stap kan een beroep worden gedaan op chemische middelen. Deze integrale aanpak mag alleen door erkende bedrijven worden uitgevoerd.

IKB PSB Plaagdierenbeheersing

AB Vakwerk is erkend pluimveeservicebedrijf. Integrale Keten Beheersing (IKB) geldt dan ook specifiek het bestrijden van knaagdieren (ratten) op pluimveebedrijven en draagt bij aan de kwaliteit van de eieren en het pluimveevlees. 

Kwaliteit

Beide certificeringen zijn een initiatief vanuit de (agrarische) branche om zo de veiligheid voor mens en milieu te verhogen en de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen. Denk aan voedselveiligheid en duurzaamheid.

Meer info?

Meer weten over ongediertepreventie? Laat hieronder jouw gegevens achter, dan nemen snel contact met je op. Kun je niet wachten? Bel ons direct op 088-7301870.

Oude Foto Besturen

Lid van AB Vakwerk?

Gebruik je ledenvoordeel!

Ben jij lid van AB Vakwerk? Dan is het mogelijk om jouw ledenvoordeel te gebruiken voor deze dienst. Krijg maar liefst 20 euro korting op het uurtarief van onze agri-experts! Meer informatie over het gebruik van het ledenvoordeel? Klik dan op onderstaande button. Ben je nog geen lid van AB Vakwerk? Vind ook hier meer informatie over via onderstaande button.

Word lid!