Koudmerken runderen: verhoging van herkenbaarheid

Heb jij wel eens koeien een verkeerde behandeling gegeven? Is er ooit medicatie gegeven aan de verkeerde koe? Hoewel je jouw koeien goed kent, zijn ze soms moeilijk uit elkaar te houden. Herken je jezelf in bovenstaand probleem en wil je dit eenvoudig voorkomen? Maak dan gebruik van koudmerken: dé manier om jouw veestapel op afstand te kunnen herkennen.

Direct inplannen
Koudmerken 1

De koudmerk-methode

Bij koudmerken worden jouw koeien voorzien van een nummer. Dit gebeurt via ijzers die ondergedompeld zijn in ijs. Deze worden op het dier geplaatst, waardoor het dier van een nummer wordt voorzien. Het nummer is levenslang aan het dier gekoppeld zodat de koe altijd herkenbaar is. Dit is bijvoorbeeld handig bij het voerhek, wanneer één van de koeien een 'KI-behandeling' krijgt. Maar ook bij het vaststellen van tochtigheid in een koppel of bij drachtigheidscontrole is een uniek nummer ideaal. Het voorkomt het maken van fouten doordat de koeien altijd herkenbaar zijn door het koudmerken.

Koudmerken door AB Vakwerk

AB Vakwerk maakt koudmerken eenvoudig. We spreken samen met jou een datum af waarop wij langskomen op jouw bedrijf. Onze specialisten voeren hun werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uit en voorzien de volledige veestapel op een correcte wijze van de benodigde nummers.

Inplannen koudmerken

Fouten voorkomen en de veestapel eenvoudig kunnen herkennen? Wacht dan niet langer en maak vandaag nog een afspraak! Plan direct een afspraak met ons in via onderstaande knop. Wij komen dan zo snel mogelijk langs.

Direct inplannen
Meer info?

Meer weten over koudmerken en alle mogelijkheden? Laat jouw gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op. Liever niet wachten? Bel ons direct op 088-7301870.

Jong Gezin Breed

Lid van AB Vakwerk?

Gebruik je ledenvoordeel!

Als lid van AB Vakwerk kun je voor deze dienst jouw ledenvoordeel gebruiken! Dat geeft je 20 euro korting op het uurtarief van onze agri-experts. Meer informatie over het ledenvoordeel? Of nog geen lid van AB en meer lezen over het lidmaatschap? Via de knop hieronder vind je alles over lid worden van de coöperatie.

Word lid!