Ledenvoordeel & ledenkorting

AB Vakwerk heeft er voor gekozen om de winst van 2022 aan de leden uit te keren in de vorm van ledenvoordeel én ledenkorting op een opleiding. Met dat laatste geven wij onze leden de mogelijkheid om zich te ontwikkelen op één van de onderdelen die we aanbieden. Het ledenvoordeel is er net als voorgaande jaren voor om jou de komende maanden de mogelijkheid om tegen een sterk gereduceerd uurtarief arbeid in te lenen op jouw bedrijf. Niet alleen aantrekkelijk voor jou, maar ook goed voor onze Vakwerkers die we daarmee samen aan het werk kunnen houden!

Het ledenvoordeel en de ledenkorting is voor alle leden van AB Vakwerk. Wij hebben hieronder de meest gestelde vragen met antwoorden over het voordeel voor je op een rijtje gezet:

Q&A ledenvoordeel en ledenkorting

Geldt het ledenvoordeel voor alle dienstverlening, contributie en de bedrijfscontinuïteitsregeling?
Het ledenvoordeel geldt voor alle dienstverlening van AB Vakwerk, behalve contributie en de bedrijfscontinuïteitsregeling. Meer weten over onze diensten? Bekijk dan onze pagina over agrarische dienstverlening.
 
Ik ben pas dit jaar lid geworden. Kom ik ook in aanmerking voor de ledenvoordeel?
Ja, het ledenvoordeel geldt uitsluitend voor leden die op 31 augustus 2023 ingeschreven staan als lid van AB Vakwerk. De looptijd van het ledenvoordeel loopt van 31-08-2023 tot en met 30-08-2024.
 
Ik gebruik het ledenvoordeel dit jaar niet. Kan het ledenvoordeel volgend jaar nog gebruiken?
Ja, dat is mogelijk. Het recht op het ledenvoordeel vervalt op 31-08-2024.
 
Kan ik het ledenvoordeel combineren met de ledenkorting op trainingen?
Nee, het is niet mogelijk om het ledenvoordeel en de ledenkorting op trainingen te combineren. Het zijn twee opzichzelfstaande zaken. Maak je geen gebruik van de korting op trainingen betekent dit niet dat de €150,- bij het ledenvoordeel op komt. Dan heb je alleen het ledenvoordeel van €262,50 waar je gebruik van maakt.

Wat is het aanbod van cursussen en trainingen voor de ledenkorting?
Het aanbod vind je op de achterkant van de brief die je ontvangen hebt. Brief kwijt? Bekijk dan hier het aanbod. De training kan je boeken met je lidnummer. Bekijk hier meer informatie over de inhoud van de agrarische trainingen. Voor meer informatie over de overige trainingen kan je op de website van ATO Bedrijfstrainingen terecht.

Mag ik de ledenkorting op opleidingen ook inzetten voor een familielid of medewerker?
Ja, dat mag. Stel je wil zelf geen opleiding volgen en een familielid (man, vrouw, zoon of dochter) of een medewerker wel, dan kan deze met jouw lidnummer de €150,- korting krijgen. Let op! Als lid krijg jij wel gewoon de factuur en wordt daar de korting op verrekend. Dit omdat de korting aan jouw lidnummer gekoppeld is. Daarnaast kan je de korting maar 1x gebruiken.

Hoe wordt het ledenvoordeel verrekend als er meerdere personen binnen een bedrijf lid zijn?
Aantal leden x 15 uur x 17,50 euro ledenvoordeel = het totaal aan ledenvoordeel aan het betreffende bedrijf.
 
Als een medewerker een tarief heeft dat lager is dan 17,50 euro, ontvangt het lid dan geld terug?
Ja, het ledenvoordeel geldt voor alle dienstverlening ongeacht het tarief, behalve contributie en bedrijfscontinuïteitsregeling.
 
Voordeel op werkzaamheden aangenomen werk?
Bij werkzaamheden aangenomen werk (bijvoorbeeld vloer opruwen) volgt een voordeel op het aantal uren dat een medewerker werkzaam is geweest op het bedrijf.
 
Voorbeeld aangenomen werk:
100 m² opruwen à 5 euro/m² = 500 euro 
aantal gewerkte uren: 8
Voordeel: 8 x 17,50 euro = 140 euro

 
Kun je het ledenvoordeel met andere acties stapelen?
Ja, dat kan. Wel is er een uitzondering van stapelen met de ledenkorting op trainingen. Wanneer een lid een dienst afneemt en ook nog recht heeft op de 15 uur ledenvoordeel à 17,50 euro, en tegelijkertijd loopt er bijvoorbeeld een actie (10 euro korting op een dienst in die periode), dan loopt het voordeel op tot 27,50 euro per uur (met een vooraf gestelde maximum aantal uren actiekorting). 
 
Wanneer en hoe wordt het ledenvoordeel berekend?
Eens per vier weken volgt een afrekening. Het ledenvoordeel is geldig voor diensten die worden afgenomen in de periode zoals vermeld op uw ledenvoordeelvoucher. De eerste afrekening zal plaatsvinden in week 41 (betreffende de weken 36 t/m 40) en vervolgens steeds vier weken later. In week 45 volgt dus de afrekening van week 41, 42, 43 en 44 enz.
 
Hoe vindt betaling van de ledenvoordeel plaats?
De factuur van de afgenomen dienst(en) wordt direct toegezonden. Aan het eind van iedere vierwekelijkse periode wordt het bedrag (tot het maximale bedrag zoals vermeld op uw leden-voucher) gecrediteerd. Bij automatische incasso wordt de creditfactuur direct verrekend.
 
Wordt het ledenvoordeel verhoogd met btw?
Ja, het ledenvoordeel wordt bij afrekening verhoogd met btw. 

Ik neem al diensten af van AB Vakwerk. Worden deze uren verrekend met de ledenvoordeelvoucher?
Ja, de ledenvoordeelvoucher wordt automatisch verrekend met de uren die tussen 31-08-2023 en 30-08-2024 zijn of worden afgenomen bij AB Vakwerk. Behalve contributie en bedrijfscontinuïteitsregeling (BCR). Eens per vier weken volgt een afrekening. De eerste afrekening zal plaatsvinden in week 41 (betreffende de weken 36 t/m 40) en vervolgens steeds vier weken later. In week 45 volgt dus de afrekening van week 41, 42, 43 en 44 enz. De factuur van de afgenomen dienst(en) wordt direct toegezonden. Aan het eind van iedere vierwekelijkse periode wordt het bedrag (tot het maximale bedrag zoals vermeld op jouw ledenvoordeelvoucher) gecrediteerd. Bij automatische incasso wordt de creditfactuur direct verrekend.

Heb jij meer vragen? Neem dan via de gebruikelijke weg contact op met jouw vaste contactpersoon bij AB Vakwerk.

Meer weten over het ledenvoordeel of ledenkorting?

Laat hieronder jouw gegevens achter, dan nemen snel contact met je op. Kan je niet wachten? Bel ons direct op 088-7301870

 

Laat jouw gegevens achter