Ledenvoordeel

Rare en moeilijke tijden, dat zijn het. Voor ons allemaal. Heel plotseling kwam als gevolg van de coronacrisis de economie piepend en krakend tot stilstand. Bedrijven in alle branches zijn hard geraakt – ook AB Vakwerk en zijn leden. Om elkaar te steunen in deze tijden van economische tegenwind, biedt AB Vakwerk jou de komende maanden de mogelijkheid om tegen een sterk gereduceerd uurtarief arbeid in te lenen op jouw bedrijf. Niet alleen aantrekkelijk voor jou, maar ook goed voor onze Vakwerkers die we daarmee samen aan het werk kunnen houden!

Het ledenvoordeel is voor alle leden van AB Vakwerk. Wij hebben hieronder de meest gestelde vragen met antwoorden over het voordeel voor je op een rijtje gezet:

Q&A ledenvoordeel

Geldt het ledenvoordeel voor alle dienstverlening, contributie en de bedrijfscontinuïteitsregeling?
Het ledenvoordeel geldt voor alle dienstverlening van AB Vakwerk, behalve contributie en de bedrijfscontinuïteitsregeling. Meer weten over onze diensten? Bekijk dan onze pagina over agrarische dienstverlening.
 
Ik ben pas dit jaar lid geworden. Kom ik ook in aanmerking voor de ledenvoordeel?
Ja, het ledenvoordeel geldt uitsluitend voor leden die op 31 augustus 2021 ingeschreven staan als lid van AB Vakwerk. De looptijd van het ledenvoordeel loopt van 31-08-2021 tot 30-08-2022.
 
Ik gebruik het ledenvoordeel dit jaar niet. Kan het ledenvoordeel volgend jaar nog gebruiken?
Ja, dat is mogelijk. Het recht op het ledenvoordeel vervalt op 30-08-2022.
 
Hoe wordt het ledenvoordeel verrekend als er meerdere personen binnen een bedrijf lid zijn?
Aantal leden x 10 uur x 20 euro ledenvoordeel = het totaal aan ledenvoordeel aan het betreffende bedrijf.
 
Als een medewerker een tarief heeft dat lager is dan 20 euro, ontvangt het lid dan geld terug?
Ja, het ledenvoordeel geldt voor alle dienstverlening ongeacht het tarief, behalve contributie en bedrijfscontinuïteitsregeling.
 
Voordeel op werkzaamheden aangenomen werk?
Bij werkzaamheden aangenomen werk (bijvoorbeeld vloer opruwen) volgt een voordeel op het aantal uren dat een medewerker werkzaam is geweest op het bedrijf.
 
Voorbeeld aangenomen werk:
100 m² opruwen à 4 euro/m² = 400 euro 
aantal gewerkte uren: 8
Voordeel: 8 x 20 euro = 160 euro

 
Kun je kortingen stapelen?
Ja, dat kan. Wanneer een lid een dienst afneemt en ook nog recht heeft op de 10 uur ledenvoordeel à 20 euro, en tegelijkertijd loopt er bijvoorbeeld een actie (10 euro korting op een dienst in die periode), dan loopt het voordeel op tot 30 euro per uur (met een vooraf gestelde maximum aantal uren actiekorting). 
 
Wanneer en hoe wordt het ledenvoordeel berekend?
Eens per vier weken volgt een afrekening. Het ledenvoordeel is geldig voor diensten die worden afgenomen in de periode zoals vermeld op uw ledenvoordeelvoucher. De eerste afrekening zal plaatsvinden in week 41 (betreffende de weken 36 t/m 40) en vervolgens steeds vier weken later. In week 45 volgt dus de afrekening van week 41, 42, 43 en 44 enz.
 
Hoe vindt betaling van de ledenvoordeel plaats?
De factuur van de afgenomen dienst(en) wordt direct toegezonden. Aan het eind van iedere vierwekelijkse periode wordt het bedrag (tot het maximale bedrag zoals vermeld op uw leden-voucher) gecrediteerd. Bij automatische incasso wordt de creditfactuur direct verrekend.
 
Wordt het ledenvoordeel verhoogd met btw?
Ja, het ledenvoordeel wordt bij afrekening verhoogd met btw.
 
Hoe zit het met leden die op 01-01-2022 worden ingeschreven?
Deze leden kunnen geen gebruikmaken van het ledenvoordeel. Peildatum voor deelname ledenvoordeel is 'ingeschreven staan als lid op 31-08-2021'.

Ik neem al diensten af van AB Vakwerk. Worden deze uren verrekend met de ledenvoordeelvoucher?
Ja, de ledenvoordeelvoucher wordt automatisch verrekend met de uren die tussen 30-08-2021 en 31-08-2022 zijn of worden afgenomen bij AB Vakwerk. Behalve contributie en bedrijfscontinuïteitsregeling (BCR). Eens per vier weken volgt een afrekening. De eerste afrekening zal plaatsvinden in week 41 (betreffende de weken 36 t/m 40) en vervolgens steeds vier weken later. In week 45 volgt dus de afrekening van week 41, 42, 43 en 44 enz. De factuur van de afgenomen dienst(en) wordt direct toegezonden. Aan het eind van iedere vierwekelijkse periode wordt het bedrag (tot het maximale bedrag zoals vermeld op jouw ledenvoordeelvoucher) gecrediteerd. Bij automatische incasso wordt de creditfactuur direct verrekend.

Heb jij meer vragen? Neem dan via de gebruikelijke weg contact op met jouw vaste contactpersoon bij AB Vakwerk.

Meer weten over het ledenvoordeel?

Laat hieronder jouw gegevens achter, dan nemen snel contact met je op. Kan je niet wachten? Bel ons direct op 088-7301870

 

Laat jouw gegevens achter