Seminar: De toekomst begint morgen

Het zijn drukke tijden op de boerderij. Dan is het fijn dat je als agrarisch ondernemer gebruik kunt maken van nieuwe technologieën die jou werk uit handen nemen. De robotisering van de Nederlandse landbouw is het afgelopen jaar in een stroomversnelling gekomen. Dit levert vele nieuwe mogelijkheden en verbeteringen op. Maar hoe vind je de landbouwrobot die bij jou past? En waar moet je rekening mee houden?

Daarom slaan Abiant en AB Vakwerk de handen ineen om gezamenlijk een seminar over de landbouwtoekomst te organiseren, exclusief voor coöperatieleden. Wij nodigen jou van harte uit voor ons gezamenlijke seminar in februari 2024. 

Ontwikkelingen op het gebied van landbouwrobots
Op drie unieke locaties in Noord-Nederland geven onze sprekers Corné Rispens (oprichter en eigenaar van Ducksize) en Ron Houweling (manager technisch beleid en innovatie van Fedecom) jou tijdens het seminar inzicht in het aanbod en de laatste nationale en internationale ontwikkelingen op het gebied van landbouwrobots. Met daarbij extra aandacht voor de verandering in landbouw-werkzaamheden.

Circulaire landbouw in de praktijk
Vervolgens neemt Tjeerd Jongsma, directeur van het programma Fascinating, onze leden in Groningen mee in de visie achter dit innovatieprogramma en geeft hij antwoord op de vraag hoe de landbouwsector van de toekomst in de praktijk kan worden gebracht. In Friesland en Noord-Holland neemt Pieter van der Valk, oprichter Agricycling, onze leden mee in de collectieve aanpak naar een sterke en circulaire landbouw. Hij vertelt hoe de boer zelf de hoofdrol kan nemen in de transitie naar een circulaire economie en hoe dat ook economisch voordeel geeft.

Kom je ook?
Reserveer jouw plek via onderstaande button. Dan zorgen wij dat de koffie klaar staat. Deelname is kosteloos, aanmelden is verplicht (vol=vol).

  • 22 februari 2024, Zuidwolde in Groningen
  • 29 februari 2024, Middenmeer in Noord-Holland

Wij kijken uit naar jouw komst!

Aanmelden seminar
C Rispens Web
R Houweling Web
T Jongsma Web
P Van Der Valk Web