Overname Herenbos

Overname Herenbos

Aan het eind van 2023 heeft AB Vakwerk de aandelen van Herenbos Uitzenden B.V. en Herenbos Re-integratie B.V. overgenomen. Herenbos is een personeelsbemiddelaar en HR-dienstverlener in de groen sector die vanuit 5 vestigingen doorgaans 500 uitzendkrachten aan het werk heeft. “Een mooie mijlpaal en een prachtige aanvulling op AB Vakwerk. Na bijna 6 jaar van voorbereiden zijn we enorm verheugd mee te delen dat de Herenbos organisatie zich aansluit bij onze mooie coöperatie”, aldus Marco Meijer, algemeen directeur. 

 

Wat zijn de voordelen dat AB Vakwerk en Herenbos de handen ineenslaan? De vijf vestigingen van Herenbos zitten rond het IJsselmeer en zorgen voor een sterkere marktpositie in Noord- en Zuid-Holland en in Flevoland. Daarnaast zijn de agri en groen twee mooi aanvullende (arbeidsmarkt-)sectoren waar AB Vakwerk al van oudsher actief in is. Met groen bedoelen we bijvoorbeeld hoveniers, grondwerk, gemeentewerk etc.: praktische buitenwerkzaamheden. Medewerkers of scholieren en stagelopers worden regelmatig uitgewisseld tussen beide sectoren. De agri en het groen horen als een mooie twee-eenheid bij elkaar. Herenbos heeft vooral in de polders en in de beide Hollandse provincies een stevige positie opgebouwd in de groen sector. Ze werken daartoe nauw samen via de Stichting Tri met vrijwel alle hoveniers en reguliere opleiders in het groen. In Friesland heeft AB Vakwerk een sterke positie in vooral het praktische ‘groene’ buitenwerk bij de gemeentes en minder bij de hoveniers. 

 

AB Vakwerk heeft sinds een aantal jaren in Noord-Holland te kampen met een teruglopende positie op de markt voor bemiddeling van praktisch geschoold personeel. De markt is groot en divers en met Herenbos ‘aan boord’ wordt het werkgeversmerk, dus de bekendheid onder werkzoekenden voor groen en agri, weer sterker en groter. Het leidt tot meer naamsbekendheid onder jongeren in de doelgroep voor AB Vakwerk. Een belangrijke en noodzakelijke uitdaging in een krappe arbeidsmarkt. 

 

Naast de personeelsbemiddeling heeft Herenbos een goedlopend Re-Integratie bedrijf, dat met z’n hoofdkantoor is gevestigd in Alkmaar. Deze activiteit wordt verkocht aan met name grote verzuimverzekeraars en klanten in het MKB. Re-integratie speelt in op de toenemende behoefte aan professionele verzuimbegeleiding en re-integratie in wat in vakjargon ‘het 2e spoor’ heet, het weer aan het werk krijgen van mensen die noodgedwongen al wat langer door verzuim thuis zitten.  

 

Met een team van negen re-integratiespecialisten wordt op dit moment gewerkt aan plannen om deze activiteit ook in Friesland aan te bieden. Hiertoe is een eerste stap gezet en dat is het gaan vinden van een re-integratiespecialist, die de Friese markt, taal en cultuur goed kent. 

 

AB Vakwerk heeft zelf al enige jaren haar eigen arbeidsdeskundigen in dienst. Voor Herenbos is dit weer een welkome aanvulling op hun diensten. Zo versterken beide partijen elkaars markt en dienstverlening.