Gevulde dadels met geitenkaas
Daar zit je dan in een tapasbar en daar serveerden ze gevulde dadels. Op het moment dat die op tafel komen gebeurt er altijd iets vreemds. Alle ogen schieten zenuwachtig naar het schaaltje en voor je het weet is het schaaltje leeg.
- Bereid een barbecue voor met 2 zones en een keteltemperatuur van ongeveer 200 graden celsius
- Snij de dadels half in en verwijder de pit
- Vul de dadel met een halve theelepel geitenkaas
- Omwikkel de gevulde dadel met een plak ontbijtspek
- Steek een tandenstoker door het spek en de dadel zodat de spek op zijn plek blijft
- Leg de dadels op het rooster aan de koelere kant van de barbecue en sluit het deksel
- Meng de honing met een gelijke hoeveelheid warm water zodat het dunner word
- Wacht tot de spek rondom goudbruin is. Meestal binnen 3 kwartier.
- Strijk wat van de honing mix over het spek en leg de dadels terug op het rooster tot de honing wat gekarameliseerd is.
Het boodschappenlijstje deel ik hieronder zodat je écht niks gaat vergeten!
-
- Dadels
- Geitenkaas
- Plakken ontbijtspek
- Honing
- Warm water
- Tandenstokers