Barbecue doe je samen!

Trommel je vrienden maar op want het buiten leven gaat weer beginnen. Ik ga leuke recepten met je delen. Zet de barbecue maar alvast aan en laat je inspireren! 

Img RAM PRD121420 1224X900 JPG

Zalm pakketjes

Een lekker vis gerecht is niet te missen tijdens een zomerse barbecue! Om nou echt even wat anders te maken hoop ik je te inspireren met deze leuke zalm pakketten. 

  • Steek de barbecue aan. Neem 8 stukken aluminiumfolie van ca. 35 cm en leg steeds 2 stukken kruislings op elkaar (per 4 personen). Snijd de zalm in blokjes van 1.5 x 2 cm. Doe ze in een kom en schep om met de olie. Pers de knoflook erboven en schep om.
  • Verdeel de bakaardappeltjes over de 4 dubbele stukken aluminiumfolie. Verdeel er de roerbakgroenten en vervolgens de zalmblokjes over. Vouw de pakketjes dicht.
  • Prik met de satéprikker in de onderkant van elk pakketje 5 gaatjes, zodat overtollig vocht kan ontsnappen en de rooksmaak in de pakketjes kan komen. Bak de pakketjes 12-14 min. op de barbecue.
  • Snijd ondertussen de peterselie en bieslook zo fijn mogelijk en roer door de aioli. Neem de pakketjes van de barbecue en verdeel ze over 4 borden. Vouw open en serveer de kruidenaioli erbij.
Het boodschappenlijstje deel ik hieronder zodat je écht niks gaat vergeten!
    • 400 g verse zalmfilets

    • 4 el milde olijfolie

    • 1 teen knoflook

    • 500 g gekruide bakaardappeltjes

    • 400 g koelverse roerbakgroenten Provençaals

    • 15 g verse platte peterselie

    • 10 g verse bieslook

    • 190 g aioli

Img RAM PRD121420 1224X900 JPG

Gegrilde Asperges in Ham

Het 'witte goud' is weer overal verkrijgbaar. Deze tijdelijke groente kan je op verschillende manieren bereiden. Ik wil je hier een lekker recept laten zien waar je eigenlijk niet meer als 3 ingredienten voor nodig heb! Asperges, barbecue en ham.

  • Neem de asperges en snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkanten af. Leg ze vervolgens 30 minuten in koud water, om het schillen gemakkelijker te maken.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Schil nu de asperges met de aspergeschiller. Begin ongeveer 3 cm vanaf de onderkant van de kopjes en schil volledig rondom. Doe je dit met een dunschiller? Dan is het aan te raden om alle asperges nog een rondje extra te schillen.
  • Leg de asperges nu in een ruime pan met water en breng rustig aan de kook. Kook de asperges vervolgens 5 minuten zachtjes door en schep ze vervolgens uit het water.
  • Leg de asperges op keukenpapier en dep ze rondom droog. Wacht vervolgens tot de asperges wat afgekoeld zijn.
  • Neem nu een plak achterham en vouw deze over de lengte dubbel. Neem vervolgens 3 asperges en rol deze in de plak ham. Herhaal voor de rest van de plakken ham en asperges.
  • Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn en is het tijd om de asperges in ham te grillen. Heb je een gietijzeren rooster? Gebruik dit dan voor een mooiere grilstreep.
  • Leg de rolletjes ham met asperges op de BBQ en gril ze 2 á 3 minuten per kant, tot de ham net krokant begint te worden en de asperges er mooi gegrild uit zien. Haal de asperges in ham vervolgens van de BBQ en serveer direct. Eet smakelijk!
  • Dit is het boodschappenlijstje voor dit recept!

    • 12 Witte Asperges
    • 4 plakken Achterham
Gegrilde Asperges Ham Recept 1320X743

Perzik caprese met pesto

Een klassieker met een twist!  Deze heerlijk frisse salade kan niet op een tafel ontbreken.

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Snijd de tomaten en perziken in plakken. Snijd ook de mozzarella in plakken.
  • Verdeel de tomaten, perziken en mozzarella over een bord, leg de plakjes om en om half over elkaar. Leg achter elk plakje mozzarella een blaadje basilicum en bestrijk de mozzarella met groene pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  • Hak de overige basilicum fijn en strooi dit samen met de pijnboompitjes over de perzik caprese.
  • Dit is het boodschappenlijstje voor dit recept!

    • 2 grote tomaten
    • 2 perziken
    • 1 bol mozzarella
    • 2 theelepels groene pesto
    • bosje verse basilicum
    • 1 eetlepel pijnboompitjes
    • zout en peper
Caprese Met Perzik 1