Ik hoef niet te zoeken naar zzp klussen!

Gepubliceerd op 08 juni 2022

Easge

Gewoon goed!

Een paar rubberlaarzen en een overall. Meer heeft Easge Wijnstra niet nodig om aan de slag te gaan als agri-expert bij AB Vakwerk. Sinds 2010 verhuurt hij zichzelf als zzp’er via de coöperatie aan boerenbedrijven. Meest voorkomende werkzaamheden? ,,Melken én de bedrijfsverzorging”, vertelt hij opgetogen.

Easge woont in een monumentale boerderij in het Friese Tzum. Het is de plek waar hij samen met zijn vrouw tot een jaar of tien geleden een kleinschalig melkveebedrijf bestierde. Uitbreidingsmogelijkheden waren er niet of nauwelijks, en dus besloot het echtpaar om te stoppen. Bedrijfsactiviteiten zijn er op het erf nog altijd. Zo is er een minicamping ingericht en wordt in de stal jongvee opgefokt. Daarnaast is Easge dus ook nog zzp’er.

Waarom zzp’er via AB Vakwerk? ,,Ik ben altijd zelfstandig ondernemer geweest. De vrijheid van het ondernemerschap kan ik niet missen. Kort na de bedrijfsbeëindiging heb ik mij ook verhuurd als monteur in de keukenbouw en lifttechniek, maar mijn hart ligt toch écht in het agrarische werk. Vandaar.”

Over de zzp-diensten van AB Vakwerk is Easge kort en krachtig: ,,Die is gewoon goed. Makkelijk ook. Ik hoef niet zelf op zoek te gaan naar klussen. Voor een zzp’er is het best lastig om continuïteit op te bouwen in het werk. Bij AB Vakwerk heb ik echter nog geen dag zonder werk gezeten. Daarnaast hoef je zelf geen facturen te sturen en krijg je altijd op tijd je geld. Voor een zzp’er is dat goud waard.”

Easge