Ik hoef enkel mijn uren door te geven, AB Vakwerk regelt de rest

Gepubliceerd op 01 maart 2022

Veehouderijbbl Variant

Ik hoef alleen mijn gewerkte uren op te geven

Wel de lusten van het zzp-schap, maar niet lasten. Dat is heel kort gezegd wat de zzp-dienstverlening van AB Vakwerk betekent voor Ed Kruit (56) uit het Noord-Hollandse dorpje Westerland. Ed is timmerman én zzp’er. In juni 2018 besloot hij om zich voortaan aan zijn opdrachtgevers te verhuren via AB Vakwerk in Zwaagdijk.

Alweer een aantal jaren geleden verloor Ed als gevolg van de bouwcrisis zijn vaste baan als uitvoerder bij een groot aannemersbedrijf. ,,Sindsdien ga ik door het leven als zzp’er, en dat bevalt me eigenlijk heel erg goed. Je hebt veel vrijheid. De vrijheid om je eigen klussen uit te kiezen en zelf je werktijden in te delen.” Maar er is ook een keerzijde, zegt hij.
,,Als zzp’er moet je zelf op zoek gaan naar werk. Zelf je rekeningen schrijven en in veel gevallen ook nog zelf achter je geld aangaan omdat opdrachtgevers slecht of niet betalen. Met AB Vakwerk als mijn intermediair, heb ik dat gelukkig allemaal niet!”

Dankzij AB Vakwerk is Ed’s portefeuille altijd gevuld en hoeft hij nooit zelf op zoek naar werk. Ed: ,,Ze sturen netjes een rekening naar mijn opdrachtgever, zonder dat ik daar tussen kom. Ik hoef alleen mijn gewerkte uren digitaal op te geven. Geen ingewikkelde administratie dus.” Maar nog belangrijker: ,,Ik krijg altijd op tijd uitbetaald, iedere week weer. Daarom kies ik voor AB Vakwerk.”

belangrijk