ATO bedrijfstrainingen neemt Edunoord over!

Gepubliceerd op 26 juli 2023

„Eigenlijk is het wel een voor de hand liggende stap”, zegt Johan Folkertsma van ATO Bedrijfstrainingen met vestigingen in Leeuwarden en Middenmeer, over de overname van Edunoord in Heerenveen. Op het gebied van bedrijfsopleidingen zijn de beide bedrijven toonaangevend in Friesland.

Ato Edunoord Overdracht

ATO bedrijfstrainingen neemt Edunoord over

LEEUWARDEN. „Eigenlijk is het wel een voor de hand liggende stap”, zegt Johan Folkertsma van ATO Bedrijfstrainingen met vestigingen in Leeuwarden en Middenmeer, over de overname van Edunoord in Heerenveen. Op het gebied van bedrijfsopleidingen zijn de beide bedrijven toonaangevend in Friesland.

Directeur-eigenaar Tjeerd Douma biedt vanuit zijn onderneming Edunoord, die is voortgekomen uit het ROC Friesland College, sinds 2003 bedrijfsopleidingen aan. Na 20 jaar en inmiddels voorbij de pensioengerechtigde leeftijd, vindt hij het tijd zijn bedrijf over te doen aan een andere, vertrouwde, partij. Dat Edunoord nu wordt ingelijfd door ATO (dat onderdeel is van AB Vakwerk) geeft hem een goed gevoel. Douma: „We houden er beide dezelfde filosofie op na. Daarbij staan twee dingen centraal: het bieden van kwalitatief uitstekende opleidingen en veel aandacht voor onze klanten. Niet voor niets zijn we beide gecertificeerd door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding.”

De ondernemingen hebben samen enkele vaste docenten in dienst en kunnen daarnaast een beroep doen op ongeveer 20 vakbekwame en ervaren docenten, die worden ingehuurd voor het geven van opleidingen. Folkertsma: „Omdat we nauw contact houden met onze opdrachtgevers en daar vaak over de vloer komen, zijn we in staat om naast alle ‘standaard’ trainingen ook veel maatwerk-opleidingen te ontwikkelen. Die geven we desgewenst ook op de eigen werkplek en dat draagt in belangrijke mate bij aan veilig werken binnen ondernemingen.”

Er is toename van het aantal trainingen dat gevraagd wordt. „Steeds meer bedrijven zijn er van doordrongen dat ze de zaken goed op orde moeten hebben. Daarom geven we bijvoorbeeld veel VCA- en BHV-trainingen, maar ook ‘het nieuwe rijden’, om zuinig en milieubewust te rijden, is voor veel bedrijven belangrijk”, weet Folkertsma.

Douma vindt het voor zijn klanten belangrijk dat zijn onderneming wordt overgenomen door een ‘lokale partij’: „ATO kent de Friese markt uitstekend en het biedt de mogelijkheid om in de periode dat ik nog in dienst blijf te zorgen voor een goede en ‘warme’ overdracht van klanten. Daar kunnen mijn relaties op rekenen.”

Vooralsnog zullen alle opleidingen gegeven worden vanuit de bestaande vestigingen in Heerenveen en Leeuwarden, maar Folkertsma heeft ook de ambitie om een vestiging in Groningen te openen. „Dan kunnen bedrijven in het gehele Noorden, dichtbij huis terecht voor bedrijfsopleidingen en bovendien kunnen we zelf mensen een gedegen opleiding bieden die daarna via AB Vakwerk betere kansen op een baan hebben.”

Ato Edunoord Overdracht Web