Altijd op tijd betaald

Gepubliceerd op 25 mei 2022

Bertus

Altijd op tijd betaald

Onafscheidelijk zijn ze, Bertus Oostveen uit Hoorn en Ebe de Haan uit Opende. Beiden zzp’er en respectievelijk lasser en pijpfitter. Al geruime tijd werken ze intensief samen voor verschillende aannemersbedrijven die zijn gespecialiseerd in het aanleggen van ondergrondse infrastructuur voor de distributie van water, gas en elektriciteit.

Tot het begin van deze eeuw stonden beide heren nog op de loonlijst. Bertus bij een groot landelijk opererend bouwbedrijf en Ebe bij een uitzendbureau. Door (onvoorziene) werkomstandigheden maakten zij afzonderlijk van elkaar de keuze voor de vrijheid van het zzp-schap. Tot op de dag vandaag hebben zij daar nog geen moment spijt van gehad. ,,Ik had geen zin in toestanden met het UWV, dus ben ik voor mezelf begonnen”, motiveert Bertus. Ebe knikt instemmend en voert dezelfde reden op.

Zzp’ers via AB Vakwerk
Over een gebrek aan werk heeft het duo in ieder geval niet te klagen. In de loop der jaren hebben zij een enorm netwerk opgebouwd: ,,Wij hebben nog nooit een dag zonder werk gezeten. Ook niet in de winter.” Eén van hun gezamenlijk opdrachtgevers kiest ervoor om zzp’ers in te huren via AB Vakwerk. Het was op een klus voor dit bedrijf waar Bertus en Ebe elkaar toevallig tegen het lijf liepen en voor het eerst samenwerkten. ,,We voelden elkaar meteen goed aan in het werk, functioneerden als een geoliede machine. En dat zijn we na al die jaren nog steeds.”

Altijd op tijd uitbetaald
Over AB Vakwerk als zzp-intermediair zijn Bertus en Ebe goed te spreken. ,,We krijgen altijd op tijd uitbetaald. Tot op de cent nauwkeuring. Wat ook fijn is, is dat de accountbeheerders veranderende wet- en regelgeving voor ons in de gaten houden. We krijgen vanzelf bericht als we ergens (opnieuw) aan moeten voldoen. Daarnaast is het natuurlijk mooi dat de service van AB Vakwerk ons helemaal niets kost”, zegt Bertus.

belangrijk