Op vakantie in Spanje dan ga je altijd op zoek naar een restaurant waar ze verse paella maken. Dus niet de paella die ze even in de magnetron warm pingen en dan misschien niet eens de moeite nemen om het op een bord te schuiven. Wat je zoekt is zo’n grote pan met gele rijst die boven een vuurtje op een marktplein staat te bakken. Dat is de lekkerste.
- Bereid een barbecue voor met een temperatuur van ongeveer 200ºC. Jouw barbecue heeft trouwens een deksel. Zet een gietijzeren skillet op de barbecue en giet daar een beetje olijfolie in. Snij de tomaatjes doormidden en zet ze in de skillet. Giet daar ook een beetje olijfolie overheen.
- Snij de verse kruiden fijn en strooi dit met wat peper en zout over de tomaatjes. Sluit het deksel en laat de tomaatjes zacht worden. Gril naast de tomaatjes de worstjes.
- Smeer ondertussen wat olijfolie over de garnalen en bestrooi ze met peper en zout. Als de tomaatjes zacht zijn en de worstjes gaar dan mag je ze van het rooster halen om af te koelen.
- Zet een paella pan op de barbecue en strooi daar de rijst in. Laat dit 5 minuutjes bakken. en giet dan de bouillon erbij. Dan roer je de saffraan, paprikapoeder, ui, knoflook en zout en peper erbij. Bedek de pan met aluminiumfolie en stoom de rijst in 20 minuten klaar.
- Gril de garnalen naast de pan met rijst tot ze net niet meer doorzichtig zijn en haal ze dan meteen van het rooster.
- Haal de aluminiumfolie van de pan en proef of de rijst beetgaar is. Doe dan de bevroeren erwten bij de rijst en roer alles goed door. Verdeel de garnalen en stukjes worst over de rijst. Giet wat olijfolie over de rijst en laat dit nog even een paar minuten doorbakken tot alles lekker warm is.
Het boodschappenlijstje deel ik hieronder zodat je écht niks gaat vergeten!