inloggen contact polski menu
Solliciteer nu

Schapen scheren

Het scheren van schapen hoeft vaak maar 1 keer per jaar te gebeuren.  Het is een fysiek zware klus omdat men meestal altijd wel gebukt staat. Het is tevens een handigheidje van de scheerder zelf, niet iedereen kan een schaap scheren. De beste tijd voor het schapen scheren is het voorjaar. Voor die tijd is het een behoorlijke klus doordat de vacht nog erg vastzit en het vet in de vacht door de kou nog erg stug is.

Schapen die niet geschoren worden hebben de kans om op hun rug terecht te komen. Met dat wol is het lastig om weer op de poten te komen. Als dat te lang duurt zal het schaap het niet overleven. Ook is er kans op het zogeheten myiasis. Dit wordt veroorzaakt door vliegen die hun eitjes rond de staart afzetten. deze uitjes kunnen vervolgens uitgroeien tot maden. Verder is het uier toegankelijker voor het lam als het schaap geschoren is.

Meer weten over schapen scheren?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van AB Vakwerk over het scheren van schapen? Laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Eén van onze specialisten zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om antwoord te geven op uw vragen.

Als er een aanvraag komt vragen wij dat de schapen binnen opgesloten zijn zodat het wol droog is. Dit voorkomt ergernis bij de scheerder.

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld