Klauwverzorging

Klauwverzorging: Het belang van gezonde klauwen

Het belang van goede en gezonde klauwen is een basis voor de gezondheid van een koe. Gezonde klauwen zorgen voor een vitale koe met betere productie. Koeien die last hebben van klauwziekten (bijv. Mortellaro of stinkpoot) kosten juist geld. Niet alleen door het gebruik van medicatie maar ook door het verlies in productie. Goede klauwverzorging is dan ook essentieel voor een gezonde veestapel.

Klauwverzorging via AB Vakwerk

Met behulp van klauwverzorging via AB Vakwerk weet u zeker dat de klauwgezondheid van uw veestapel optimaal is. Onze klauwbekappers zijn allen gespecialiseerd en in staat al uw vee optimaal te bekappen. Hiervoor bieden wij twee verschillende vormen van klauwverzorging te weten curatieve klauwverzorging en preventieve klauwverzorging. Curatieve klauwverzorging wordt ingezet wanneer een ziekte reeds aanwezig is. Preventief klauwverzorging is een continu vorm van klauwverzorging waarbij de focus ligt op het voorkomen van klauwziekten.

Klauwverzorging voor uw veestapel

Wilt u een afspraak maken voor het klauwbekappen van uw vee? Neem dan contact met een AB Vakwerk vestiging bij u in de buurt. Wij plannen dan zo snel mogelijk een specialist voor u in.

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld