Vakwerkers samen geslaagd voor hoveniersopleiding

Gepubliceerd op 17 juli 2018
Vakwerkers samen geslaagd voor hoveniersopleiding

Partycentrum ’t Haske in Joure was maandag 16 juli decor van een feestelijke diploma-uitreiking. Maar liefst dertien AB Vakwerkers kregen daar hun diploma overhandigd nadat zij met succes een bbl-opleiding tot ‘medewerker hovenier niveau 2’ hadden doorlopen bij gemeente De Fryke Marren.

AB Vakwerk bood de groep, in samenwerking met De Fryske Marren, Nordwin College en het UWV, een volledige betaalde vakopleiding aan om zo hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt te vergroten. Een aantal van de geslaagden is inmiddels in dienst bij de gemeente. In totaal verschenen twee jaar geleden zestien cursisten aan de start van het traject. Drie van hen moesten de opleiding tijdelijk onderbreken, maar pakken de draad weer op om ook een diploma of deelcertificaat te halen.
 
Wij feliciteren Edwin Donkersloot, Geert Duivenvoorde, Wim de Groot, Siebren Hofman, Gerben de Hoop, Bernard Hogeling, Erik Kok, Wildrik Lemstra, Gerard Okkema, Klaas Reitsma, Grietsen Sinnema, Jetze Spijksma en Tamme Weijer met het behalen hun diploma!