Bedrijvenvereniging Leek maakt kennis met AB Vakwerk

Gepubliceerd op 3 oktober 2018
Bedrijvenvereniging Leek maakt kennis met AB Vakwerk

LEEK - Leden van Bedrijvenvereniging Leek (BVL) waren afgelopen dinsdagavond te gast bij AB Vakwerk aan de Zernikelaan 6b in Leek. De uitzendorganisatie is onlangs toegetreden tot de lokale bedrijvenkring en maakte van de sociëteitsbijeenkomst gebruik om zich voor te stellen aan haar collega-leden.

Na een korte inleiding door BVL-bestuurslid Patrick Veenstra, nam regiomanager Criss Roemers het woord namens AB Vakwerk. Hij vertelde de genodigden alles over de achtergrond van zijn organisatie en wat die kan bieden en toevoegen aan de lokale economie in het Westerkwartier. Roemers refereerde hierbij aan zijn opa Jan Heijs, geboren aan de Jonkersvaart,die vroeger altijd zei; ‘nait soezen, moar doun’, een uitspraak die naadloos aansluit bij de werkmentaliteit van AB Vakwerk als oudste bemiddelaar van arbeid in Nederland.  
 
De uitzendcoöperatie AB Vakwerk, met haar oorsprong in de agrarische sector, telt inmiddels ruim 4100 agrarische leden en biedt bijna 6000 medewerkers dagelijks het beste werk in de agri & food, techniek, industrie, logistiek, productie, grond-, weg- en waterbouw, het groen en de bouw. Roemers: ,,Onze focus ligt op de invulling van de behoefte naar personeel bij juist bedrijven in deze sectoren. Wij spreken de taal van onze leden en klanten, behoeven geen uitleg over wat er nodig is en hebben een groot netwerk waaruit we onze beste medewerkers selecteren.”
 
AB Vakwerk is ook hoofdsponsor in het marathonschaatsen. Komend wedstrijdseizoen komt AB Vakwerk Schaatsteam voor het vijfde seizoen uit op het hoogste niveau in de KPN marathoncup. De bijeenkomst werd daarom afgesloten met een inspirerende voordracht van de bekende NOS sportverslaggever en voormalig (marathon)schaatser/wielrenner Herbert Dijkstra. Hij gaf de toehoorders op amusante wijze een kijkje achter de schermen van sportverslaggeving en het leven als topsporter.
 
Fotobijschrift: Criss Roemers van AB Vakwerk (links) kondigt Herbert Dijkstra aan voor de leden van Bedrijvenvereniging Leek.