Agri & food business blijft vol vertrouwen

Gepubliceerd op 6 november 2017

​Het vertrouwen in de economische vooruitzichten bij ondernemers in de agri & food is nog altijd erg groot. Bijna 87 procent rekent dit kwartaal op een positieve ontwikkeling voor het eigen bedrijf. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de Agri & Food monitor van AB Vakwerk. 

Ruim 46 procent van de respondenten verwacht te gaan investeren in bedrijfsmiddelen zoals huisvesting en/of machines. Een klein deel van de ondernemers (15,6 procent) is voornemens om extra (flexibel) personeel in te zetten. Van de ondervraagde ondernemers denkt 67 procent de komende periode een hogere omzet te gaan draaien.

De Agri & Food monitor is een onderzoeksinstrument waarmee AB Vakwerk de stemming peilt bij ondernemers in de sector agri & food om zo een beeld te vormen van de ontwikkelingen in de branche. In januari peilt AB Vakwerk de stemming in de sector opnieuw.

Bij de uitkomsten van de Agri & Food monitor moet wel worden aangetekend dat er door producerende en verwerkende bedrijven binnen de keten verschillend kan worden gedacht over de vooruitzichten op korte termijn.